cellgate
:: HOME:: NIEUWS:: PORTFOLIO:: REFERENTIES:: PARTNERS:: HELPDESK:: CONTACT:: VACATURES
 
Portfolio
Het portfolio van Cellgate bestaat uit SMS connecties (zie 1) en uit diverse SMS applicaties (zie 2).

1. SMS Connectie

 

Directe aansluitingen.
Cellgate beschikt over rechtstreekse aansluitingen naar de 5 mobiele operators in Nederland. Het redundante platform waarborgt een hoge beschikbaarheid van uw dienstverlening.

Eigen (dedicated) of gedeelde shortcode.
U kunt bij Cellgate een eigen shortcode (4 cijferig sms nummer) afnemen, danwel keywords huren op een gedeelde shortcode.

Het voordeel van een eigen shortcode is dat u niet afhankelijk bent van de beschikbaarheid van keywords en alle berichten bij u worden afgeleverd. Daarnaast kunt u bij een eigen shortcode kiezen voor Premium MO billing en zelf keywords aanmaken/beheren.

Aangezien de mobiele operators vrij hoge abonnementskosten rekenen voor dedicated shortcodes, is het voor veel bedrijven interessant om niet van een dedicated, maar een shared shortcode gebruik te maken. U krijgt dan één of meer keywords op een shortcode (bijv. win, file, etc). Alle binnenkomende berichten die beginnen met een aan u toegewezen keyword worden bij uw applicatie afgeleverd.

Online statistieken.
Via een webinterface heeft u direct inzicht in de response en opbrengsten van uw sms acties. De rapportage omvat:
- Overzicht van het aantal ontvangen en verzonden berichten per keyword per tariefband
- Overzicht van het aantal ontvangen en verzonden berichten per mobiele operator

 

Billing
Er zijn diverse billing vormen mogelijk;
- Premium MO (mobile originating) billing: deze vorm van billing is mogelijk wanneer u over een eigen shortcode beschikt. De consument betaalt voor het versturen van een bericht naar de shortcode.
- Premium MT (mobile terminating) billing: de consument betaalt voor het ontvangen van een bericht.. Voor ieder afzonderlijk bericht kan worden bepaald welk tarief wordt gehanteerd

 

2. SMS applicaties


Op deze pagina treft u de applicaties aan, waarvan u gebruik kunt maken.


SMS Gateway koppeling.
Wanneer u zelf beschikt over de expertise om sms applicaties te bouwen, dan is een sms gateway koppeling de meest flexibele oplossing. Alle binnenkomende berichten worden naar uw server doorgestuurd. Wanneer u een sms wilt uitsturen, doet u vanaf uw server een aanroep naar het Cellgate platform, waarna wij zorgen voor de correcte aflevering en billing van het bericht.

Cellgate biedt u een gateway interface waarmee u normale text berichten kunt uitsturen, maar u kunt bijvoorbeeld ook binaire berichten (ringtones, logo’s, wappush) uitsturen.

SMS Quizes
Een sms quiz blijkt een uitstekende applicatie te zijn om inkomsten te genereren via SMS. Bij Cellgate kunt u via een webinterface zelf quizes configureren met 1 of meerdere vragen.

SMS Voting
SMS voting is een veel gebruikt concept waarmee interactiviteit met de doelgroep gecreëerd kan worden. Evenals bij de sms quizes kunt u zelf de voting configureren en de respons bekijken. Via een heldere grafiek die via de webinterface te bekijken is, heeft u direct inzicht in het resultaat van de voting.

SMS2Mail
SMS2Mail is een zeer handige oplossing waarbij binnenkomende sms berichten per email bij u worden afgeleverd. De inzender van de sms kan desgewenst een automatisch retourbericht ontvangen. Ook kunt u vanuit uw mailbox door het beantwoorden van de email een sms terugsturen. Deze Cellgate applicatie wordt onder andere gebruikt door de dj’s van Yorin FM en RTL FM.

SMS abonnementsdiensten
Bij een sms abonnementsdienst kan uw doelgroep zich aanmelden voor een dienst waarbij hij periodiek een sms bericht ontvangt. Via de Cellgate webinterface kunt u berichten uitsturen naar alle leden van de abonnementsdienst.

Maatwerk
Cellgate is ook een uitstekende partner wanneer u een idee heeft voor een sms applicatie maar u niet beschikt over de expertise om deze applicatie zelf te ontwikkelen. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

SMS content diensten
Via diverse partners kunnen we kant en klare content diensten leveren zoals File SMS, Flits SMS, Logo & Ringtone diensten, SMS Chat & Dating. Mocht u interesse hebben in een van onze sms diensten of in onze sms applicaties, neemt u dan contact met ons op!